+31 6 34 740 012 contact@axiflexacademy.com

Traineeship beroepsopleiding klantmanager inkomen

Heb jij een Hbo-opleiding SJD of HBO-rechten? Of een opleiding op WO-niveau? Ben je twee avonden en op de zaterdag beschikbaar? Ben je bereid in jezelf te investeren? Kun je tegen werkdruk? Kun je je werk efficiënt organiseren? En het belangrijkste: ben jij eenmedewerker waar we op kunnen bouwen? Dan is het traineeship inkomensconsulent bij Axiflex een gouden kans om via ons in een juridische functie te gaan werken bij de gemeente.

Axiflex is bereid in talent te investeren en voor hen de theorieopleiding te betalen.

Na het behalen van de theorieopleiding ga je voor een gemeente werken en krijg je de kans wat te betekenen voor de stad. Dat kan in de vorm van fraudebestrijding, of in de vorm van het beoordelen van aanvragen voor een uitkering of de zorg voor specifieke doelgroepen (jongeren, daklozen, statushouders, verslaafden etc.). Realiseer je wel: de meeste gemeentes, en zeker Rotterdam, varen als het om de bijstand gaat een strenge, zakelijke koers zonder dat gerechtvaardigde belangen van de burgers uit het oog verloren mogen worden. Als jij denkt dat je dit allemaal kan en als je ook nog eens goed kunt leren: neem dan contact op met Axiflex!

Soort dienstverband

Fulltime

Salaris

€2.411,00 tot €3.104,00 /maand

i

De sollicitatieprocedure

Onze sollicitatieprocedure bestaat uit een voorselectie, een eerste kennismakingsgesprek, cv- en referentieonderzoek, assessment, sollicitatiegesprek met de opdrachtgever en het arbeidsvoorwaardengesprek.

Axiflex kijkt tijdens de sollicitatieprocedure naar meer facetten dan alleen het opleidingsniveau of de diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Contact

Neem hierover contact op met onze opleidingsadviseur:
+31 (0) 6 51 63 26 55 of vraag online een offerte aan.

w

Deel de opleiding

10 weken, drie dagdelen | hbo-niveau SJD of Nederlands recht (harde eis)

Functieomschrijving

Je krijgt de unieke kans om kennis te maken met het werkveld van de sociale zekerheid, en je hierin verder te ontwikkelen. Om te kunnen starten als inkomensconsulent heb je de nodige juridische kennis, applicatiekennis en ervaring nodig. Want burgers mogen van de gemeente verwachten dat hun aanvraag professioneel en correct wordt afgehandeld.

Axiflex biedt geselecteerde kandidaten een studiebeurs om deel te kunnen nemen aan de beroepsopleiding inkomensconsulent. Als je deze opleiding met goed gevolg voltooit kun je in de praktijk aan de slag. De beroepsopleiding inkomensconsulent (avondopleiding) start in februari 2020 bij Axiflex. Het lesprogramma van ongeveer tien weken is zeer intensief en kent wekelijkse toetsingsmomenten die je positief moet afronden om het programma te kunnen vervolgen. Na het behalen van deze beroepsopleiding ontvang je een arbeidsovereenkomst van minimaal twaalf maanden, en zal je worden gedetacheerd bij onze opdrachtgevers (gemeente Rotterdam, Amsterdam of elders) om jezelf verder in de breedte te ontwikkelen.

Gedurende jouw dienstverband bij Axiflex krijg je de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en geleidelijk meer verantwoordelijkheid te nemen. Daarin sta je niet alleen. Samen met andere trainees volg je een breed scala aan trainingen en intervisiemomenten om je persoonlijke effectiviteit te vergroten. Verder word je gecoacht door jouw mentor en opleidingscoördinator. Zij helpen jou jezelf te
ontwikkelen tot een breed inzetbare professional binnen het werkveld van Werk & Inkomen.

Programma Beroepsopleiding klantmanager Inkomen:

 • Participatiewet 2020 (theorieopleiding): 10 weken, drie dagdelen
 • Training Juridisch rapporteren (tijdens de theorieopleiding)
 • Training Gesprekstechnieken (na enkele weken of maanden praktijkervaring)
 • Training Emotie en agressie (na enkele weken of maanden praktijkervaring)
 • Training Controlerend huisbezoek (na enkele weken of maanden praktijkervaring)

Functie-eisen:

 • Je bent bereid minimaal 36 uur per week te werken (harde eis).
 • Je bent minimaal in het bezit van een hbo-diploma, bij voorkeur SJD of Nederlands Recht (harde eis).
 • Je hebt stage-ervaring gerelateerd aan de participatiewet (pré).
 • Je hebt werkervaring met Socrates (pré).
 • Je beschikt over een rijbewijs B (pré).
 • Je bent woonachtig in de regio Rotterdam (pré).
 • Je bent flexibel, creatief en van nature nieuwsgierig.
 • Je hebt geen negen-tot-vijfmentaliteit en bent een echte teamspeler.
 • Je kunt goed omgaan met veranderingen, wisselende werkomgevingen en nieuwe collega’s.
 • Je bent bereid maximaal anderhalf uur te reizen (enkele reis) naar het werk.
 • Je kan twee referenties overleggen (geen familie of relaties).

< terug naar overzicht

Kantoor

Rivium Quadrant 2,
2909 LC
Capelle aan den IJssel

w

Contact

06 34 740 012
contact@axiflexacademy.com