+31 6 34 740 012 contact@axiflexacademy.com

Training Coachingsvaardigheden
voor kwaliteitsmedewerkers

Als kwaliteitsmedewerker gaat u gericht aan de slag om mensen praktisch te coachen op aandachtspunten die voortkomen uit functionerings- en beoordelingsgesprekken. Hierdoor ontstaat een diepere coachingsrelatie, die meer kennis vraagt dan de basiscoachingsvaardigheden.

In de training Coachingsvaardigheden voor kwaliteitsmedewerkers gaat u de diepte in, en leert u kijken naar onderliggende waarden en motivaties. U brengt een eigen casus in en kijkt daarnaar met vakgenoten. Welke persoonlijke eigenschappen zorgen ervoor dat u in een bepaalde situatie komt op werk? Wat ligt aan dat probleem ten grondslag?

U krijgt vijf methodes aangereikt die te gebruiken zijn om iemand inzicht te geven in zijn eigen rol in het probleem en om handvatten aan te reiken om het vraagstuk op te lossen. Aan de hand van rollenspellen oefent u zich te verplaatsen in de rol van de gecoachte, en werkt u aan uw verbeterpunten als coach. Ook heeft u de kans met collega’s te sparren over praktijksituaties.

Incompany en maatwerk

De training Coachingsvaardigheden voor kwaliteitsmedewerkers is incompany en en als maatwerktraining verkrijgbaar, bijvoorbeeld afgestemd op uw gemeentelijke verordeningen

Contact

Neem hierover contact op met onze opleidingsadviseur
Robert Stravers
+31 (0) 6 51 632 655 of vraag
online een offerte aan.

i

Algemene Voorwaarden

w

Deel de opleiding

8 dagdelen | hbo-niveau

Inhoud training:
  • Structuur van coaching: coachingscontract opstellen, context vaststellen et cetera
  • Behandelen van de coachingsvaardigheden, zoals relatie opbouwen, verschillende luisterniveaus hanteren en ondersteunende feedback
  • Coachingstechnieken: Star, SMART, kernkwadranten en de motivatiematrix
  • Relevante theorieën: R.E.T. en de TA-dramadriehoek
  • Oefenen met competentiegericht coachen, boven en onder de waterlijn coachen en intuïtie gebruiken
  • Intervisie
  • Gesprekken: slechtnieuws -en onderzoekend gesprek
Niveau van de training

De training wordt gegeven op hbo-niveau.
Lengte van de training
De training wordt wekelijks gegeven over een periode van vier weken. Het programma bestaat uit acht dagdelen klassikale training.

Doel

Na afloop van de training hebben de deelnemers voldoende inhoudelijke kennis meegekregen en geoefend met praktijksituaties om een coachingsplan op te stellen, ontwikkelpunten te formuleren en hierop te coachen.

Voor wie

De training Coachingsvaardigheden voor kwaliteitsmedewerkers is bestemd voor (toekomstige) medewerkers van een gemeentelijke Sociale Dienst.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Vrijstellingen

Niet van toepassing.

Studiebelasting

Voor deze training geldt een studiebelasting van dertig uur.

Studiemateriaal

Syllabus: Deelnemers krijgen een syllabus uitgereikt met een overzicht en samenvatting van de onderwerpen die worden behandeld tijdens de training en het programma.

Kwalificaties

De training Coachingsvaardigheden voor kwaliteitsmedewerkers wordt branche-erkend en maakt onder meer deel uit van het interne opleidingsaanbod van de gemeente Rotterdam. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

 

Terugbelverzoek

Heeft u nog vragen over de opleiding en wilt u hierover teruggebeld worden? Vul dan het contactformulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.
l

Vraag een offerte aan

Heeft u belangstelling voor een opleiding, cursus of training van Axiflex Academy en wilt u een persoonlijke offerte ontvangen?
Vraag dan hier een offerte aan.

13 + 10 =

"You will either step forward into growth, or you will step backward into safety."

– Abraham Maslow

Kantoor

Rivium Quadrant 2,
2909 LC
Capelle aan den IJssel

w

Contact

06 34 740 012
contact@axiflexacademy.com